FANDOM


2012-Jaguar-XKR-Red-Color-Test-Drive

Jaguar XKR

&nbsp

De Jaguar XKR heeft een maximale verkoopprijs van € 195.875,- de waarde van de auto is echter wel iets lager, namelijk € 156.700,-.

Eigenschappen

Kenmerken

De eerste generatie van de auto werd op 5 maart 1996 op het Autosalon van Genève onthuld. De wagen was verkrijgbaar als coupé of cabriolet met ofwel een supercharger of een natuurlijk aangedreven motor. De variant met supercharger staat bekend als de Jaguar XKR.

De wagen deelde hetzelfde platform als de Aston Martin DB7 omdat deze beide afstammelingen zijn van de Jaguar XJS. Zowel de XK8 als de XKR zijn elektronisch gelimiteerd op 249 km/u. Zijn voorganger bleef daarmee 5 km/u sneller.

Jaguar XK VariantenEdit

  • XKR Silverstone: Hiervan werden in totaal slechts 563 modellen van gemaakt, dit om de terugkeer van Jaguar naar de Formule 1 in 2001 te vieren.
  • XKR 100: Met deze variant werd in 2002 de honderdste verjaardag van de oprichter van Jaguar Cars gevierd. In totaal werden 500 modellen gemaakt van deze variant.
  • XKR 4.2-S: Deze variant betekende in 2005 het laatste model gebaseerd op het design van de in 1996 op de markt gebrachte wagen.

(bron: wikipedia)

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.